Turban-Headbands – The Dutch Pinup – Patreon

Al heel lang heb ik het idee om naast de ‘wire’ bandana’s/haarbanden ook een ‘full cover’ turban te maken.
Ik heb verschillende typen uitgeprobeerd maar tot op heden ben ik nog niet helemaal tevreden over de prototypen die ik heb gemaakt.
Het mag geen turban zijn zoals je er al zoveel ziet…voor weinig schaf je er eentje aan op bijvoorbeeld AliExpress en ook op Etsy kun je er in alle prijsklassen héél véél vinden.

Daarbij denk ik dat een ‘full cover’ turban ook wat beter past voor de wat koudere perioden in het jaar, zeker als deze van velours is gemaakt.
Ik heb daarom dit project maar even in de ‘koelkast’ gezet en ben begonnen met het maken van turban style headbands/haarbanden.

Het lijkt me met de zomer in aantocht prettiger om ook je hoofd & haar wat ruimte te bieden.
Zeker als we echt heel warme warme zomerdagen gaan krijgen…

En zo is de Turban Headband ontstaan.
Een super lange haarband die door het aludraad zo om je hoofd gevormd kan worden dat je hiermee een turban effect kunt creëren.
Voordeel is dat je deze haarband helemaal naar je eigen idee kunt vormen, met een ‘knot’, een ‘ruffle’ of een soort strik.
De mogelijkheden zijn groot en met je handen kun je dan ook bijv. de ‘knot’ of ‘ruffle’ zo vormen dat deze voldoet aan jouw wensen.
Sommige van de voorgevormde turban headbands zijn zo hoog, of volumineus dat het effect verloren gaat en je het gevoel krijgt zelf een turban te zijn,
of dat je het gevoel krijgt dat je op een paasei lijkt, terwijl het juist de bedoeling is dat een turban headband de ‘finishing touch’ vormt bij je outfit.

Inmiddels heb ik al een aantal verschillende Turban-Headbands gemaakt, zowel met een printje als in effen kleuren.
(Als je HIER klikt kom je gelijk bij alle beschikbare Turban-Headbands)
Van de meeste Turban Headbands worden maar enkele stuks gemaakt, hierdoor heb je altijd een uniek stuk en zeker geen massa product.
Wel zo fijn toch?

Een leuke tip is om bij de Turband Headband ook je favoriete haarbloem te dragen.
Hiermee maak je een unieke eigen creatie.

The Dutch Pinup heeft de afgelopen dagen laten zien op haar Instagram stories hoe geweldig een Turban Headband staat.
Je kunt deze stories nog zien op mijn Instagram onder het kopje ‘Turban-Headband”.
Ook zou ik je willen aanraden om The Dutch Pinup te volgen op haar PATREON kanaal.
De fijne workshops die je normaal gesproken kunt volgen in de Sugarcoated studio zijn door alle corona maatregelen niet, of maar heel beperkt mogelijk.
Het volgen van haar Petreon kanaal biedt uitkomst; hier laat ze je stap voor stap, in zéér gedetailleerde video’s zien hoe je een bepaalde haarstijl kunt creëren, make up kunt aanbrengen en nog zoveel meer…
Het Patreon kanaal is een abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen, dus vind je het niks, dan zit je er ook niet aan vast.
Alhoewel ik me dat eigenlijk niet kan voorstellen want haar tips & tricks zijn zeer waardevol.

Wil je weten hoe je deze haarbanden kunt dragen, klik dan HIER voor een foto tutorial.

Liefs,
Letty

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.